Bruidsfotografie

Jaap & Josje zijn getrouwd

Tot op heden had ik nog geen enkele ervaring op het gebied van bruidsfotografie, maar ik heb het inmiddels dus een keer mogen ervaren. Ik vond het ontzettend spannend en heel gaaf om te doen. Het heeft mij erg enthousiast gemaakt en ik ga mij hier komende maanden verder in verdiepen. Er is ontzettend veel te leren en er is heel veel mogelijk op dit gebied. Hieronder alvast een klein voorproefje van de foto's die ik heb gemaakt tijdens mijn eerste trouwshoot in Leeuwarden op de bruiloft van Jaap & Josje (vrijdag 15 juni 2018). Binnenkort zal ik een uitgebreidere selectie van de foto's online zetten. 

 

Nikon D3100, 2018

Hondenfotografie

Teckels in stand en herders op het strand

Het combineren van mijn liefde voor honden en passie voor fotografie is natuurlijk prachtig. Voor teckelkennel Ut it Doarp uit Echtenerbrug, een klein dorpje in het zuiden van Friesland, ben ik de vaste huisfotograaf. Eén keer in de zoveel tijd zetten we alle honden mooi op de foto. Deze foto's worden gebruikt voor de website, facebook en bijvoorbeeld dek-aankondigingen. 

 

Nikon D3100, 2013 - 2018

Natuur en reizen

Wildlife in Afrika

In 2012 ben ik naar Kaapstad in Zuid-Afrika geweest. Ik was toen net een klein jaartje aan het fotograferen en ik heb hier prachtige foto's kunnen maken van onder andere een safari in Safaripark Aquila. We kwamen gedurende twee ritten in het wildlife park ontzettend veel dieren tegen: leeuwen, zebra's, wildebeesten, struisvogels, olifanten en neushoorns.

 

Nikon D3100, 2012

Auto's

Oldtimer shows in Nederland & Duitsland

Van jongs af aan ben ik opgegroeid tussen de oldtimers en dan met name Franse wagens uit de jaren 50 zoals de Traction Avant. Mijn vader en ik bezoeken nog steeds graag oldtimer shows en evenementen gerelateerd aan alles wat wielen en een motor heeft. 

 

Nikon D3100, 2013 - 2015

Motoren

Friese motorelfstedentocht 2018

Elk jaar is er op Tweede Pinksterdag een elfstedentocht voor motoren. Er zijn dan ook trikes, scooters, oldtimers en quads. Het is een ontzettend leuk gezicht om dit allemaal voorbij te zien komen. Ik ben dit jaar bij Lekkum (eindpunt waar men Leeuwarden weer in komt) in het gras gaan zitten om een paar leuke foto's te maken. Een "paar" foto's werden er uiteindelijk ruim 900. Hieronder een kleine selectie van de mooiste foto's. Alle foto's worden komende tijd geüpload op facebook in een openbaar album. 

 


Nikon D3100 & D5300, 2018

Bedrijfsfotografie

Bedrijven in Friesland

Bedrijven zullen in eerste instantie niet zo gauw denken aan fotografie. Een webshop natuurlijk wel, maar die zal veelal standaard foto's ontvangen van producten via de leverancier, of zelf een vaste fotograaf in huis hebben voor het maken van productfoto's. Er zijn zoveel specialisaties binnen fotografie: een fotograaf met skills binnen de productfotografie zal alle middelen in huis hebben voor het aanleggen van een prachtig productportfolio. Verder kan je als bedrijf kiezen voor het kopen van stockfoto's, dit zijn hoogwaardige foto's welke je kunt kopen om te gebruiken voor commerciële doeleinden.

 

Je kunt er als bedrijf ook voor kiezen om zelf een fotograaf in te huren voor het maken van sfeerfoto's, portretten van werknemers, foto's van het pand en van verschillende werkafdelingen. De foto's kun je vaak voor verschillende doeleinden gebruiken, denk aan de website, folders en visitekaartjes, wellicht ook op social media. Voor ESV Berlikum heb ik een aantal sfeer- en productfoto's gemaakt van hun pand, voor Rijschool van Buuren en Rijbewijs bij Marthijs heb ik een fotoshoot gedaan waarbij het vooral ging om de werknemers en de auto's. 

 

Nikon D3100, 2016 - 2018